For successful projects, your award-winning solution partner
Contact Us NowFor successful projects, your award-winning solution partner
Contact Us NowFor successful projects, your award-winning solution partner
Contact Us NowE Ticaretin Müşterileri Son 1 Yılda 1,5 Milyon arttı
Özellikle gençlerin ve çalışan kadınların yoğun ve yüksek ilgisi ile devamlı büyüyen online alışveriş sektörü, Son 1 Yılda 1,5 Milyon müşteri artışı ile büyük bir büyüme yakaladı. TÜİK’in Hane halkı Bilişim Teknolojileri Kulanma Araştırmasına göre 2019 yılında 34,1 olan, internet üzerinden mal hizmet ve alışveriş siparişleri veren ya da satın alanların oranı 2020 yılında %36,5’e yükseliş gösterdi.
500’ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, araştırmanın 16-74 yaş grubundaki 60 milyon kişi üzerinde yapıldığını anımsatarak, “%2,4’lük artış 1 milyon 440 bin kişiyi kapsıyor. TÜİK’in yüzdelik rakamlarını kişi sayısına çevirirsek, 2019 yılında 20 milyon 460 bin olan e-ticaret müşterisi sayısının 2020’de 21 milyon 900 bine yükseldiği ortaya çıkıyor. Sanal alışveriş müşterilerinin 12 milyon 80 binini erkekler, 9 milyon 820 binini de kadınlar oluşturuyor.” dedi.
Tüik’in Türk tüketicilerinin internetten satın aldıkları ürün ve hizmetleri de detaylı araştırdığı kaydedildi. Kadın ve erkeklerin en çok internet üzerinden online alışverişlerinde giyim için harcadıkları kaydedildi. Online Alışveriş araştırmasının verilerine göre, Online sipariş verilen yada satın alınan ürün grupları, Kadınlarda %68.5 erkeklerde ise %54,2 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar oldu.
Kadınlarda online alışverişlerde giyimi %31,5 ile kozmatik, güzellik ve sağlık ürünleri, %30,2 ile baskılı kitap dergi gazete takip etti. Erkeklerin online alışveriş alışkanlıklarında ise giyimden sonra en çok %24,1 ile online yemeğe harcadı ardından ise %22,5 ile de basılı kitap, dergi ve gazeteye para harcadı.
Araştırmanın en ilgi çekici yanlarından birisi ise uzun yıllardır online alışverişlerde ilk sırada bulunan cep telefonu, Bilgisayar ve elektronik eşya alımlarının 2020’nin ilk üç harcama kaleminin içerisinde yer almaması oldu.
-
Did you like this content?